Ένα ανάγνωσμα για όλα τα παιδιά.


Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο σε μορφή pdf πατώντας ΕΔΩ.

Αφού το κατεβάσετε, μπορείτε να τυπώσετε την εργασία στον εκτυπωτή σας.


Ακολουθεί η προεπισκόπηση του αρχείου, το οποίο μπορείτε να δείτε κυλώντας προς τα κάτω την μπάρα στα δεξιά της εικόνας:
 


Τα κείμενα αποτελούν μεταφράσεις ή αποδόσεις στη δημοτική των αντίστοιχων χωρίων της Καινής Διαθήκης. Δίπλα από το κείμενο υπάρχουν σχετικές αγιογραφίες. Στο τέλος της εργασίας υπάρχει και η σχετική βιβλιογραφία.

Οι κατηχητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σχετικό αρχείο με διάφορους τρόπους, όπως:
  1. Τυπώνετε την εργασία όπως επιθυμείτε, την "δένετε" σε ένα φωτοτυπείο και την μοιράζετε σε κάθε παιδί. Αυτή η λύση είναι πιο "όμορφη" οπτικά και προστατεύονται καλύτερα και οι τυπωμένες σελίδες.
  2. Μοιράζετε στα παιδιά ντοσιέ της αρεσκείας σας και κατόπιν τυπώνετε όσα φύλλα θέλετε για κάθε Κατηχητική Συνάντηση, τους κάνετε τρύπες στο πλάι και δίνετε από 2-3 τυπωμένα φύλλα σε κάθε παιδί, για να τα βάλει στο ντοσιέ του, με την σειρά. Έτσι τα παιδιά έχουν και το κίνητρο να έλθουν στην συνάντηση, γιατί "κάτι" θα πάρουν κάθε φορά για το ντοσιέ τους! Με τον καιρό το περιεχόμενο του ντοσιέ κάθε παιδιού θα αυξάνεται μέχρι να έχει όλη την εργασία, ολοκληρωμένη.
Βεβαίως υπάρχουν και πάρα πολλά βιβλία με παρεμφερές ή και πολύ ευρύτερο περιεχόμενο στην αγορά, τα οποία είναι εξαιρετικά αξιόλογα και τα οποία μπορούν να αγορασθούν και να τα μοιρασθούν σε κάθε παιδί, αν υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης περισσότερων χρημάτων. Επίσης, τα αξιόλογα βιβλία της βιβλιογραφίας που αναγράφονται στο τέλος της εργασίας αυτής, έχουν αρκετά πλούσιο περιεχόμενο.
Ένα φυλλάδιο για την Μεγάλη Εβδομάδα σε μορφή word, το οποίο είναι έτοιμο για εκτύπωση. Στην πρώτη σελίδα περιέχει αγιογραφίες για κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδος και στην δεύτερη σελίδα περιέχονται λίγα λόγια για κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδος. Χρήσιμο για μικρούς και μεγάλους. Το φυλλάδιο αυτό διατίθεται σε δύο μορφές, ανάλογα με την μορφή της εκτύπωσης που θα προτιμηθεί.
Ακολουθεί η προεπισκόπηση της πρώτης μορφής του φυλλαδίου: 



Το φυλλάδιο στην παραπάνω μορφή του μπορείτε να το κατεβάσετε από ΕΔΩ.


Ακολουθεί η προεπισκόπηση της δεύτερης μορφής του φυλλαδίου, το οποίο εδώ είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε το κείμενο για κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδος να συνοδεύεται και από την σχετική αγιογραφία, και το χαρτί Α4 να μπορεί να διπλώνεται στη μέση.




Το φυλλάδιο στην παραπάνω μορφή του μπορείτε να το κατεβάσετε πατώντας ΕΔΩ.


Το σχετικό αρχείο έστειλε συνάδελφος, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ.
Ασκήσεις
Ενώστε τις τελείες
Ο άγγελος αναγγέλει την Ανάσταση στις Μυροφόρες
Άσκηση με τις νηστήσιμες τροφές
Ποιες είναι οι νηστήσιμες τροφές


Ένα αρχείο word με μερικά από τα δημοφιλέστερα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, διακοσμημένο με εικονίτσες που αρέσουν στα παιδιά, έτοιμο για εκτύπωση.



Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο πατώντας ΕΔΩ.


Ακολουθεί η προεπισκόπηση του αρχείου:

 

Στο τέλος υπάρχει κι ένα ποίημα, ο "Φίλος του Χριστούλη" το οποίο είναι μελοποιημένο και μπορείτε να το ακούσετε και να το κατεβάσετε από την σχετική ανάρτηση.